Vacature

Wij zoeken een Security Advisor

Stichting Centre for Safety and Development (CSD) is een onafhankelijke non-profit organisatie gespecialiseerd in veiligheidstraining en advies voor internationaal werkende organisaties. Hierbij kun je denken aan NGOs (o.a. War Child en Artsen Zonder Grenzen), universiteiten en overheid.

Wij helpen deze organisaties en hun medewerkers om in risicovolle gebieden zo veilig mogelijk te reizen en te werken. Onze visie is dat iedere reiziger en expat die werkt aan een betere wereld de beste veiligheidsvoorbereiding krijgt die mogelijk is.

De diensten van CSD worden wereldwijd als top-notch gezien. Onze diensten zijn van hoge kwaliteit omdat wij geloven dat medewerkers die zich inzetten om de nood van anderen te verminderen recht hebben op de beste voorbereiding die er is.

Daarvoor ondersteunen wij organisaties die werken in uitdagende gebieden zoals Afghanistan, Mali of Congo. Met onze diensten verlagen wij het risico voor deze organisaties en hun medewerkers. Hiermee ondersteunen wij hun goede werk.

 

Op ons kantoor in Amersfoort werken we met een team van negen professionals. Daarnaast zijn ongeveer 50 freelancers betrokken bij CSD. Ter aanvulling van ons team van drie security advisors zijn we per direct op zoek naar een:

Security advisor (freelance)

 

Wat houdt de functie in?

Als security advisor ondersteun je onze partners en help je ze met het verbeteren van hun security (travel) management. Verder train je organisaties en medewerkers op locatie in Nederland en in het buitenland. Als expert op het gebied van veiligheid draag je deze kennis actief uit. Tot slot help je met het uitbouwen van het CSD-partnernetwerk.

 

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Ontwerpen en implementeren van security management frameworks bij nieuwe partners
 • Schrijven en updaten van veiligheidsplannen bij bestaande en nieuwe partners
 • Geven van veiligheidsbriefings en workshops
 • Organiseren en uitvoeren van trainingen, waaronder crisis management
 • Actief uitbreiden van het partnernetwerk
 • Verantwoordelijk voor onze interne security

 

Profiel:

 • Je hebt een achtergrond in security en meer dan vijf jaar internationale werkervaring in onveilige gebieden.
 • Je denkt en werkt op universitair niveau.
 • Je beschikt over een sterk analytisch vermogen en je bent een goede schrijver.
 • Je bent vloeiend in het Engels en het Nederlands zowel in woord en schrift. Andere talen zijn een pré.
 • Je bent bereid veel door Nederland te reizen, incidenteel ook naar risicogebieden in het buitenland.
 • Belangrijke competenties: resultaatgericht, proactief, zorgvuldig, integer, kwaliteit gedreven en sociaal vaardig.

 

Wat bieden we?

CSD biedt een freelance contract. Je maakt deel uit van een hecht team in de dynamische internationale veiligheidswereld. Onze fees zijn fair en gerelateerd aan die van de goede doelen- en welzijnssector. Verder krijg je bij CSD veiligheidstrainingen en kun je gebruik maken van flexibele werktijden.

 

Hoe kun je solliciteren?

Stuur je motivatie en cv in het Engels voor 6 mei 2019 via e-mail naar onze Backoffice: backoffice@centreforsafety.org. Graag in het onderwerp vermelden: SA. Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Tijs Brugman, Teamleider, (033-4630293). Informatie over CSD vind je op onze website (www.centreforsafety.org)